Štávy a sirupy
V této sekci jsme pro Vás připravili přírodní sirupy a šťávy. Můžete vybírat jak ze šťáv z arónie, kurkumy a citrónu, nebo ze sirupů jako je datlový a čekankový sirup, kokosový sirup nebo javorový sirup. Ty můžete použí všude tam, kde byste přidali klasický rafinovaný cukr. Sirupy a šťávy neobsahují konzervanty, aditiva nebo přidaná barviva.
Kouzlo přírodních sirupů
S alternativami cukru se v posledních letech doslova roztrhnul pytel. A sirupy nejsou výjimkou. Zákazníci velmi často vyhledávají alternativní zdroje sladidel, které mohou konkurovat tradičnímu rafinovanému cukru a to jak do míry sladivosti, ale také konzistence nebo barvy. Sirupy zažívají boom, protože jejich využití je mnohdy lepší než u klasického cukru. Jsou vhodné ke slazení jak teplých, tak studených nápojů, ale své místo v kuchyni si také našly při pečení nebo k přípravě palačinek. Vzhledem k tomu, že pro mnoho lidí je omezení rafinovaného cukru, nad jejich rámec, je potřeba volit takové sladidla, které Vám budou vyhovovat. Důležité to je zejména kvůli toho, aby přechod nebyl nijak drastický a pro každého snadno udržitelný. Dnes si představíme tři sirupy a sice javorový, datlový a sirup z agáve.
Je samozřejmé, že pořád se jedná o sladidla a tak bychom k tomu měli také přistupovat a nepřehánět to s nimi. Tím, že jsou sirupy rostlinného původy, jsou tak vhodné i pro vegany.