Suroviny:
- 300 g mandlové mouky
- 80 g oblíbeného sladidla (erythritol, kokosový cukr...)
- 150 g bílého jogurtu/zakysané smetany
- 4 vejce
- 30 g másla/ghí/kokos. olej
- 1 kypřicí prášek
- 1/2 lžičky vanilky
- kůra z 1/2 citronu
- 125 g čerstvé/mražené maliny
- 100 g cream cheese lučina/žervé/ricotta
- 1 lžíce medu
- 15 g lyofilizované maliny
Postup:
Chlebíčkovou formu vysteleme pečicím papírem a troubu rozpálíme na 170°. Vejce vyšleháme se sladidlem, přidáme jogurt, a rozpuštěné vychladlé máslo. Poté vmícháme mandlovou mouku, kypř. prášek, vanilku, citr. kůru a nakonec vmícháme maliny - pár si jich necháme na ozdobu. Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45-50 minut - vyzkoušíme špejlí jestli už těsto nelepí. Po vychladnutí natřeme vršek chlebíčku krémem, na který umixujeme cream cheese, lyo maliny a med. Chlebíček dáme alespoň na 2 h do lednice a můžeme podávat.