Suroviny:
Těsto:
- 300 g dýňového pyré
- 250 g hladké špaldové mouky
- 100 ml BIO řepkového oleje
- 100 g xylitholu
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce perníkového koření
- 3 vejce
- 10 g prášku do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 100 g krémového sýra
- 100 g tvarohu
- 1 lžíce čekankového sirupu
- šťáva z citrónu
- moučkový cukr dle chuti
Postup:
Smícháme mouku, prášek do pečiva a koření. Poté vyšleháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré a olej. Vše promícháme. Obě směsi smícháme, aby nám vzniklo celistvé těsto. Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 50-55 minut. Ingredience na krém společně prošleháme. Poté naneseme na vychladlý chlebíček a máme hotovo. Dobrou chuť!