Suroviny:
1 vrstva:
- 120 g ovesných vloček
- 120 g jablečného pyré bez cukru
2 vrstva:
- 120 g tvrdého tvarohu
- 20 g mletých vlašských ořechů
- 60 g jablečného pyré
- 1 lžička mleté skořice
3 vrstva:
- 100 g sušených datlí
- 100 g arašídového másla
- 30 g datlového sirupu
- 30 g proteinu
- 3-4 lžíce vody z datlí
4 vrstva:
- 20 g kakaa
- 20 g kokosového oleje
- 20 g datlového sirupu
- 3-4 lžíce vody
Postup:
Ovesné vločky smícháme s jablečným pyré. Vzniklou směs namačkáme na dno malé formy vystlané pečícím papírem. V míse smícháme tvaroh, ořechy, pyré, skořici a naneseme na základ z vloček. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů cca 25 minut. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát přibližně půl hodiny. Následně datle dáme do mixéru spolu s arašídovým máslem, datlovým sirupem, proteinem a rozmixujeme. Podle potřeby přidáme vodu. Mixujeme na hladkou směs. Vzniklou směs naneseme na mírně vychladlou tvarohovou část. Odložíme ztuhnout na půl hodiny do ledničky. Připravíme si polevu smícháním kakaa, oleje, sirupu a vody. Rozetřeme na vychladlý koláč a odložíme na 3 hodiny do mrazničky. Následně koláč podáváme. Potom ho skladujeme v ledničce.