Suroviny:
Těsto:
- 50 g kokosového cukru
- 2 vejce
- 2 očištěné mrkve
- 2 oloupané jablka
- 2 lžičky mleté cejlonské skořice
- 75 g ovesných vloček
- 75 g špaldové hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Tekutá část:
- 200 ml studeného kokosového mléka
Poleva:
- 1 lžíce moučkového cukru
- 15 g vanilkového pudingu v prášku
- 50 ml mléka
- 50 g bílé čokolády
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhaná jablka. Promícháme a ke směsi přilijeme kokosové mléko. Následně přidáme vločky, mouku, prášek do pečiva a skořici. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z vaječných bílků. Těsto vylijeme do kulaté formy (průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut. Tuhou část kokosového mléka smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Za míchání vaříme do zhoustnutí. Když je směs hustá, odstavíme z ohně a vmícháme kousky čokolády a mléko. Mícháme, dokud se čokoláda rozpustí. Vznikne nám hladká poleva, kterou vylijeme na upečený a alespoň mírně vychladlý koláč. Odložíme ztuhnout do ledničky alespoň na půl hodiny.