Suroviny:
Korpus:
- 70 g ovesných vloček
- 70 g mandlové mouky
- 30 g tekuté sladilo med nebo javorový sirup
- 30 g rozehřátý kokosový olej/máslo
Náplň:
- 250 g jemného tvarohu z vaničky
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 45 g lyofilizovaných jahod
- 70 g xylitolu
- 15 g škrob / pudinkový prášek
- šťáva a kůra z 1/2 citronu
Na dokončení:
- 100 g hořké čokolády
- 2 lžíce mléka
- čerstvé jahody
Postup:
Vločky rozmixujeme a smícháme všechny přísady na korpus. Formu lehce vymažeme olejem a spodek vyložíme pečicím papírem. Korpus lžící navrstvíme na spodek formy a dobře uhladíme. Lyofilizované jahody rozmixujeme na prášek a smícháme všechny suroviny na náplň. Poté náplň nalijeme na korpus a pečeme na 180° 25 min, poté snížíme teplotu na 160° a dopečeme ještě 15-20 min - zkontrolujeme zatřesením - uprostřed se musí lehce chvět (nesmí se přepéct jinak bude suchý). Cheesecake necháme úplně vychladnout a uložíme přes noc do ledničky. Druhý den polijeme rozpuštěnou čokoládou s mlékem, dáme na 30 min ještě do ledničky, ozdobíme jahodami a můžeme podávat.