Mramorová bábovka s lyofilizovanými malinami
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- Do větší mísy si dejte vajíčka, xukr, vanilkový lusk a vyšlehejte.
- Přidejte rozpuštěné ghee, tvaroh, jedlou sodu, mléko a prosátou špaldovou mouku.
- Mixérem promixujte.
- Vezměte si druhou misku a do té polovinu těsta oddělte.
- Do jedné části těsta přidejte dvě hrsti lyofilizovaných malin a do druhé kakao.
- Formu na bábovku si vymažte kokosovým olejem a vysypejte kokosem.
- Do formy vlejte světlou část těsta a poté kakaovou část.
- Lehce promíchejte koncem lžičky nebo špejlí.
- Do předem předehřáté trouby na 180 °C si vložte bábovku a pečte na cca 50 minut.
- Po uplynutí času, zkontrolujte bábovku metodou se špejlí.
- Strčte špejli doprostřed bábovky, vytáhněte špejli z bábovky a pokud je špejle čistá máte bábovku upečenou.
- Roztopte si bílou čokoládu s trochou kokosového oleje.
- Polejte vrch bábovky čokoládou a posypejte lyofilizovanými maliny.