Suroviny:
Korpus:
- 125 g hladké špaldové mouky
- 1 žloutek
- 60 g másla
- 30 g třtinového moučkového cukru
- kůra z bio citrónu
Krém:
- 250 g ricotty
- 180 ml zakysané smetany
- 100 ml řeckého jogurtu
- 3 lžíce třtinového moučkového cukru
- 4 plátky želatiny
- 1 lžička mleté vanilky
- hrst nasekaných pekanových ořechů
- 2 lžíce veganelly
Postup:
Z uvedených surovin si připravíme těsto, které odložíme do chladničky na 1-2h. Mezi pečícími papíry vyválíme těsto, vidličkou propícháme a pečeme 20-25 minut při teplotě 180 stupňů. Použila jsem pečící plech o rozměrech 17x19 cm. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme ricottu, zakysanou smetanu s řeckým jogurtem a třtinovým moučkovým cukrem. Postupně přidáme vanilku, nasekané pekanové ořechy a veganellu. Promícháme. Želatinu jen zahřejeme, nevaříme. Do želatiny přidáme 2-3PL připravené ricottové směsi, utřeme. Nakonec vše spolu promícháme a vylijeme na upečený korpus. Odložíme do chladničky na celou noc. Před podáváním posypeme opraženými okvětními lístky mandlí, pekany a ovocem. Dobrou chuť.