Linecký čoko koláč

Suroviny:

Korpus:

  • 125 g hladké špaldové mouky 
  • 1 žloutek 
  • 60 g másla
  • 30 g třtinového moučkového cukru 
  • kůra z bio citrónu 

Krém:

  • 250 g ricotty
  • 180 ml zakysané smetany
  • 100 ml řeckého jogurtu 
  • 3 lžíce třtinového moučkového cukru 
  • 4 plátky želatiny
  • 1 lžička mleté vanilky
  • hrst nasekaných pekanových ořechů
  • 2 lžíce veganelly

Postup:

Z uvedených surovin si připravíme těsto, které odložíme do chladničky na 1-2h. Mezi pečícími papíry vyválíme těsto, vidličkou propícháme a pečeme 20-25 minut při teplotě 180 stupňů. Použila jsem pečící plech o rozměrech 17x19 cm. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme ricottu, zakysanou smetanu s řeckým jogurtem a třtinovým moučkovým cukrem. Postupně přidáme vanilku, nasekané pekanové ořechy a veganellu. Promícháme. Želatinu jen zahřejeme, nevaříme. Do želatiny přidáme 2-3PL připravené ricottové směsi, utřeme. Nakonec vše spolu promícháme a vylijeme na upečený korpus. Odložíme do chladničky na celou noc. Před podáváním posypeme opraženými okvětními lístky mandlí, pekany a ovocem. Dobrou chuť.

 

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: