Suroviny:
Těsto:
- 100 g ovesných vloček
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g změklého másla
- 2 lžíce medu
- 70 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce vanilkového pudingu
- 1 vejce
- 30 g vanilkového proteinu
Poleva:
- 100 g ruby čokolády
- 50 g zakysané smetany
Postup:
V sekáčku rozmixujeme vločky s kokosem. Přidáme vejce, olej a med a vše spolu mixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozmačkáme na dno kulaté formy (průměr 20cm) vystlané pečícím papírem. Základ dáme předpéct do trouby, kterou si zapneme vyhřát na 155 stupňů. Necháme v troubě 5-8 minut. Mezitím si připravíme nádivku. Tvaroh s pomazánkovým máslem vyšleháme. Postupně přidáme vajíčko, kokos, pudink, sladidlo. Vše spolu prošleháme. Směs naneseme na předpečený základ. Pečeme v troubě vyhřáté na 155 stupňů cca 45 minut. Po dopečení troubu vypneme a cheesecake necháme v pootevřené troubě vychladnout (alespoň půl hodiny). Polevu připravíme roztáním ruby čokolády v hrnci spolu se zakysanou smetanou. Zahříváme na slabém plameni a mícháme. Připravenou polevu necháme mírně vychladnout a následně ji nalijeme na vychladlý cheesecake. Rovnoměrně ji rozetřeme na povrchu a dozdobíme. Připravený koláč odložíme do chladničky ideálně přes noc. Další den vyjmeme z formy, nakrájíme a podáváme.