Suroviny:
- 160 g špaldová mouka
- 130 ml mléko
- 3 vejce
- kokosový sirup (jiné sladidlo) dle chuti
- 40 ml máslo nebo jiný tuk (ghí) (rozehřáté)
- 1 lžíce kakaa
Krém:
- 200 g tvaroh
- 100 ml smetana na šlehání
- 1/2 balení ztužovač
- cca 40 g rozemleté ořechy - například pekanové
- sladidlo dle chuti
- 50 ml kokosové mléko (nemusí být, ale dodá kokosovou chuť)
- 4 lžíce strouhaného kokosu
Poleva:
- 60 g hořká čokoláda
- 3 lžíce mléko
Nejdříve si vyšleháme bílky a zvlášť si smícháme zbytek ingrediencí, do vyšlehaných bílků přidáme těsto a jemně promícháme. Dáme na plech v tenké vrstvě a pečeme cca 15 minut na 175 stupňů. Potom necháme vychladnout. Vyšleháme si smetanu, přidáme ztužovač a zbytek ingrediencí. Přidáme na 1/2 vychladnutého těsto, rovnoměrně rozetřeme. Druhou půlku upečeného těsta dáme nahoru. Vyšleháme si smetanu, přidáme ztužovač a zbytek ingrediencí. Přidáme na 1/2 vychladnutého těsto, rovnoměrně rozetřeme. Druhou půlku upečeného těsta dáme nahoru. Suroviny na polevu rozehřejeme v mikrovlnce a rovnoměrně naneseme. Dáme do lednice.
Postup: