Suroviny:
- Na recept budete potřebovat (plech 20x30cm):
- 300 g červené řepy
- 150 g najemno namletých mandlí
- 40 g kakaa
- 2 odměrky čokoládového proteinu
- 4 vejce
- 45 g rozehřátého ghí
- 1a1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžičku perníkového koření
- špetku himalájské soli
- hrst lyofilizovaných malin a borůvek
- 50 g vysokoprocentní hořké čokolády
Postup:
Uvařenou řepu rozmixujte dohladka, přidejte vejce, ghí a společně promixujte. V misce smíchejte mleté mandle, protein, kakao, perníkové koření, kypřící prášek, nasekanou hořkou čokoládu na malé kousky a špetku soli. Poté do misky přilijte řepovou směs a vše důkladně promíchejte. Na závěr do těsta přidejte maliny a borůvky. Hotové těsto vlijte na plech vyložený pečícím papíru a pečte 45 minut v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů. Po upečení brownies polijte rozehřátou (ve vodní lázni) vysokoprocentní čokoládou, do které jsem vmíchjte trochu smetany a másla. Nakonec můžete brownies dozdobit lyofilizovanými malinami.