Suroviny:
- 500g červené řepy
- 1 hlavička česneku
- olivový olej
- větší cibule
- tymián
- 1/2 sýr feta
- 1/2 citronu
- rukola
- balsamico ocet
- sůl
Postup:
Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem. Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu. Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát. Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí. Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!