Rooibos
Původ čaje Rooibos je jihoafrická republika v oblasti poblíž Kapského města a tomuto čaji se připisuje velké množství antioxidantů, pomáhá zlepšit trávení, nebo snižuje hladinu cholesterolu. Čaje Rooibos pomáhají prohloubit uvolnění vašeho těla i mysli a jsou skvělým doplňkem pro vaše chvíle odpočinku. To vše bez kompromisů ohledně složení.
Rooibos - příjemně nasládlá kombinace chutí
Pokud hodláte začít se sypanými čaji, Roiboos je správná volba, protože jeho chuť Vás ohromí. Rooibos je čaj, který neobsahuje téměř žádný kofein a má nasládlou chuť. Jedná se o červený bylinný čaj, který pochází z fermentovaných listů keře Aspalathus linearis, rostliny pocházející z Jižní Afriky. Čaj rooibos má sladkou, jemnou a zemitou chuť. Obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci vysvětlit některé jeho zdravotní přínosy. Jelikož obsahuje velmi málo kofeinu, mohou si Rooibos dopřát i děti, těhotné ženy i osoby citlivé na kofein.
Rooibos je populární čaj, který se konzumuje v horské oblasti Cedarberg v Jižní Africe již více než 300 let. Rostlina byla poprvé zaznamenána botaniky v roce 1772 poté, co si vychutnali lahodný nápoj, který jim nabídli místní lidé. Čaj se vyrábí tak, že se listy a stonky rostliny stříhají, následně fermentují v hromadách a nechají se sušit na slunci – proces, který listům dá jejich charakteristickou červenohnědou barvu.
Rooibos a vliv na zdraví
Hlavní nutriční přínos čaje rooibos spočívá v jeho bohatém obsahu antioxidantů a je zdrojem některých unikátních polyfenolů, včetně aspalathinu. Tyto rostlinné sloučeniny mohou pomoci chránit před poškozením volnými radikály, které vede k některým typům onemocnění.
TIP jak správně Rooibos připravit: Stačí přidat čerstvě převařenou horkou vodu a nechat louhovat. Čím déle necháte čaj louhovat, tím silnější a robustnější bude chuť. Pokud ponecháte čaj louhovat 10 minut a déle, bude bohatší na antioxidanty.