Octy
Ocet je v pomocníkem v kuchyni při dochucování pokrmů. Dokáže z obyčejného jídla udělat lahůdku. Nabízíme několik druhů octů, záleží z čeho je vyroben. Každý je jiný - jak chutí, aroma, tak koncentrací a také způsobem použití v kuchyni.
Ocet vzniká kvašením tekutin a potravin obsahující etylalkohol, který se přemění v kyselinou octovou. Základem jeho chutí i názvu je původní surovina, ze které vzniká.
Druhy octů
Ovocný ocet - vzniká z ovoce, které se da kvasit. Nejznámější je jablečný. Má nasládlou a nakyslou chuť po ovoci. Na spodku sklenice mohou mít kal, což je přirozený jev. Nejčastěji se používá na podporu detoxikace.
Kokosový ocet - nejnovější ocet. Je získáván z mízy květů kokosových palem, který je následně 8-12 měsíců fermentován. Ocet je zdrojem vitamínu C, B a také na mnoho minerálů jako je draslík, železo, měď nebo zinek. Používá se do omáček, marinád, salátů či polévek.