Suroviny:
- 1,5 hrnku černé rýže
- 150 g zeleniny dle vlastního výběru
- 200 g BIO kuřecích prsních řízků
- 400 ml kokosového mléka
- kari, pepř, sůl, medvědí česnek
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule může být i sušená cibule
Postup:
Připravíme si rýži – neproplachujeme ji, vnější vrstva totiž obsahuje antioxidanty. 1 šálek rýže by se měl pomalu vařit ve 2 šálcích vody dokud se voda nevyvaří cca 35 min. u předem namočené rýže (min. na hodinu) a 60 min u nenamočené. Vaříme ve stejné vodě, v jaké se rýže namáčela, získáme tak maximum cenných živin. Během toho si připravíme kari. Na cibulce si osmahneme na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme kokosové mléko, koření a zeleninu. Necháme spolu povařit dokud nebude zelenina měkká. Pokud je to nutné tak k zahuštění použijeme i 1 lžíci mouky.