Blog, Strana 27

Bloudivý nerv neboli nervus vagus. Co vše má na starost a jak ho stimulovat?

Představte si, že je nedělní odpoledne. Právě jste snědli lahodné tříchodové menu a teď sedíte na pohovce, abyste si odpočinuli a relaxovali.&nbs...

B komplex: Proč užívat? Který vitamín B je pro vás nejlepší?

Vitamín B není jen jeden jediný vitamín, ale je to soubor několika vitamínů, které souhrnně nazýváme B Komplex. V článku se dozvíte co vše se ukrývá p...

Naši otcové měli téměř o 20% vyšší hladinu test0steronu! Jak zvýšit test0steron?

Podle studií neustále klesá u čím dál mladší populace mužů, což ovlivňuje nejen kvalitu každodenního života, ale také se negativně propisuje na reprod...

Astaxanthin a jeho účinky

Přemýšleli jste někdy co dává mořským živočichům jako je losos nebo humr tak krásnou oranžovo-červenou barvu? Je to ASTAXANTHIN! Astaxanthin je p...

Ghí neboli přepuštěné máslo. Jak vybrat to nejkvalitnější a proč je vhodné pro tepelnou úpravu.

Ghí neboli tzv. přepuštěné máslo, někdy nazýváno také jako tekuté zlato, je již po dlouhé roky hojně využívaným tukem v kuchyních celého světa. P...

Vliv hluku na naše zdraví.

Hluk má globální dopad na naše zdraví. Podle WHO (Světová zdravotnická organizace) je hlukové znečištění jednou z největších enviromentálních hrozeb, ...

PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Možná už jste slyšeli o Syndromu polycystických vaječníků, nebo takzvaném PCOS (z anglického Polycystic Ovary Syndrome). PCOS postihuje 1 z 10 žen na ...

8 tipů jak po ránu nastartovat mozek.

Mozek je hlavní řídící jednotkou našeho těla a jako takový má i své cykly. Sami na sobě můžete pozorovat během dne dobu, kdy jste nejproduktivnější a ...

6 tipů podle čeho vybrat nejlepší granolu

Granola by měla představovat zdravou součást snídaně. Nicméně to, co považujeme za zdravou snídani - jako jsou vločky, oříšky nebo ovoce, můžete na pu...

Zinek v organismu

Článek dostupný také v audioformě Zinek je po hořčíku nejdůležitější minerál, protože více než 200 enzymatických procesů je závislých právě na zink...

Ořechová másla

Oříšková másla si získala přízeň jak u dětí, tak dospělých. Kdysi byla másla doménou především ve Spojených Státech, kde bylo arašídové máslo prů...

Proč kupovat BIO potraviny?

Trh s BIO potravinami poslední léta jen vzkvétá. V době našich prababiček byly všechny produkty v BIO kvalitě. Bohužel dnes to není taková samozřejmos...

Akné - příčiny, příznaky a tipy jak jej zvládnout

Akné už dávno není pouze problémem teenagerů. Tyká se dnes velké části populace v produktivním věku a jedná se o nejčastější kožní onemocnění. Problém...

Vyrábíme Bio potraviny bez kompromisu ve vlastní manufaktuře

Vážení klienti díky vaší podpoře a loajalitě nyní společně vstupujeme do nové éry, ve které pro vás budeme připravovat maximálně chutné a výživné potr...

7 způsobů jak snížit cholesterol

Cholesterol je voskovitá látka, bez které se naše tělo neobejde. Nicméně v dnešní době je jeho zvýšená hladina často našim největším strašákem, protož...

Nechybí vám hořčík? Jakou formu hořčíku užívat?

Hořčík je esenciální minerál, který se nachází ve všech tělesných tkáních - mozku, kostech, svalech atd. a podílí se na více než 600 enzymat...

Probiotika - zdraví začíná ve střevech

Poslechněte si audioverzi článku! Věděli jste, že naše tělo obsahuje větší počet mikroorganismů, než-li má buněk? A co kdyby Vám někdo řekl, že fun...

Kečup - podle čeho vybrat ten správný?

Pizza, hamburger nebo maso, které si připravíme na grilu. To je jen pár jídel, které si mnozí z nás nedovedou představit bez přítomnosti kečupu. A nen...

Hypotyreóza aneb jak postupovat, když štítná žláza nefunguje na 100 %

Štítná žláza trápí až 40 % populace Únava, nedostatek energie, padání vlasů, studené končetiny, nebo náhlý nárůst váhy, přestože si dáváte záležet na...

Oxid dusnatý: Zázračná molekula rozšiřující cévy

O kolika molekulách lze říci, že jejich objevitel získal Nobelovu cenu? Minimálně o oxidu dusnatém to říci lze. Oxid dusnatý neboli NO je je...

DGL - Deglycyrrhizinovaná lékořice - pomocník gastrointestinálního zdraví

Lékořice (Glycyrrhiza Glabra) je rostlina pocházející z jižní Evropy a některých oblastí Asie. Patrně ji máme spojenou s výrobou cukrovinek, díky...

Glutamin - nejvyužívanější aminokyselina v lidském těle

Glutamin je jednou z 20 aminokyselin, které se přirozeně vyskytují v potravinách s vyšším obsahem bílkovin. Jedná se o nejhojněji zastoupenou aminokys...

Autofágie neboli buněčná recyklace - 7 látek, které přispívají k buněčnému zdraví

Japonský biolog Yoshinori Ohsumi získal v roce 2016 Nobelovu cenu za medicínu a výzkum, protože přišel na to, jak buňky recyklují a obnovují...

Chilli omáčky - co jste o chilli papričkách možná nevěděli

Kdo by neznal ostrou chuť chilli? Nejspíš si všichni dovedeme představit jejich pikantní chuť. Víte, ale o jejich zdravotních přínosech? Těch je ...