Z důvodu státního svátku není dnes zákaznická podpora k dispozici. Děkujeme za pochopení :-)

Blog, Strana 27

Lískové ořechy

Lískové ořechy získaly svou popularitu především jako hlavní surovina spousty sladkostí a cukrovinek, protože jsou často využívány do nejrůznějších ná...

Jak podpořit anabolismus po tréninku

Poslechněte si audioverzi článku! Řada z nás ví, že anabolickou odpověď na trénink můžeme podpořit proteinem po tréninku. Možná ale netušíte, že i ...

Syndrom propustného střeva

Poslechněte si audioverzi článku! Dnes už víme, že střeva jsou základem dobré imunity. Existuje však onemocnění, které nejen, že může naši imunitu ...

Tinktury, čistá síla přírody.

Už starověcí Egypťané namáčeli byliny do alkoholu a vytvářeli první tinktury. V roce 1025 vyšel časopis Al-Qanoon fi al Tibb (Kánon medicíny), který s...

Omega-3 a 6 a jejich správný poměr ve stravě

Omega-3 a 6 mastné kyseliny často slyšíme dohromady i přesto, že v těle mají naprosto odlišné funkce. Omega 3 a 6 mastné kyseliny jsou polynenasycené ...

11 pravidel pro boj s alergií na pyl

Jaro je tady. Pokud patříte mezi miliony lidí, kteří se na jaře potýkají s pylovými alergiemi, možná vás bude zajímat, že můžete účinně snížit příznak...

Moringa - elixír života

Moringa latinsky Moringa oleifera je rostlina pocházející ze Severní Indie z podhůří Himalájí. Dnes roste ve více než 82 zemích a vydrží i drsné podmí...

Spirulina a její účinky na organismus

Spirulina je sinice, která má tvar spirály. Proto i její název spirulina. Je pěstovaná po celém světě od Mexika, přes Afriku až po Havaj. Spirulina je...

6 důvodů proč zařadit karob do jídelníčku

Karob je prášek z Rohovníku obecného latinsky Ceratonia siliqua, který patří do rodiny hrachu a pochází z oblasti východního Středomoří. Říká se ...

Cibule a česnek - přírodní antibiotikum

Základy české kuchyně pocházejí ze základních potravin a koření. Mezi nejčastěji používané potraviny evropské kuchyně patří určitě cibule a česnek. Ne...

Arónie - purpurové plody plné antioxidantů

Arónie nebo také Temnoplodec či Černý jeřáb je keř s tmavě fialovými bobulemi, jen o něco málo větší než je rybíz. Spolu s Acai a borůvkami patří mezi...

Ovesné vločky - víc než jen snídaně

Ovesné vločky jsou snídaňová klasika, kterou asi není potřeba představovat. Určitě je ale dobré vědět, proč jsou jednou nejvýživnějších potravin a jak...

5 výhod užívání MSM prášku

Co je to MSM? Methylsulfonylmethan, běžně známý jako MSM je sloučenina obsahující síru, která se přirozeně vyskytuje v rostlinách, zvířatech i lidské...

Goji a Maqui - ovoce plné antioxidantů

Víte co má společného goji a maqui? Tyto dvě superpotraviny se dělí o první příčky v hodnocení ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), co...

Inulin z Agáve - vlastnosti, výhody

Často se zdá, že příroda má lék na všechno a může nám nabídnout potraviny, které mají spoustu příznivých účinků. Mezi takové patří určitě Agáve. Agáve...

Zpestřete si svůj jídelníček semínky

Semínka se stávají čím dál populárnější. V první řadě to pro mnohé může být příjemné zpestření často jednostranně zaměřených jídelníčků. Když se na se...

Mango - sladká tropická pochoutka

Kdo by neznal mango, sladké tropické ovoce, které se poprvé objevilo v Indii před více než 5000 lety. Kolem roku 300 našeho letopočtu se semena manga ...

Rýže - nejdůležitější plodina celého světa

Rýži známe nejspíš všichni, ale věděli jste, že jednotlivých odrůd rýže existuje kolem 40 000? Rýže je považována spolu s brambory za nejdůležitější p...

Ořechy - vše co o nich potřebujeme vědět

Pro většinu lidí jsou asi ořechy nejlepší pochoutkou. Patří mezi skupinu nejzdravějších potravin vůbec a není tedy divu, že spolu s vynikající chutí, ...

Sušené ovoce - svačina nabitá minerály

Sušené ovoce se s největší pravděpodobností neobjevilo náhodou. Naši předci přišli na to, že jakmile se spadané ovoce usuší na slunci, má vynikající s...

Mladá pšenice - co obsahuje a jaké jsou její přínosy?

Většina z nás už ví, že pro optimální zdraví a detoxikaci, musíme každý den jíst čerstvé ovoce a zeleninu. Pro mnoho lidí to však není snadné, jak by ...

Pod skořápkou kokosu

Kokos asi všichni známe jako jednu z exotických potravin. Bohužel kvůli své nálepce pro vysoký obsah nasyceného tuku se mu spoustu lidí vyhýbá a to je...

BIO mouky - v čem se liší a jaké jsou jejich přínosy?

V dnešním článku si představíme jednotlivé druhy bio mouky, se kterými se můžeme setkat a také si vysvětlíme jednotlivé rozdíly mezi nimi. Ať už v rám...

11 důvodů proč jíst banány každý den

Banán je bezesporu nutričně bohatá potravina Pokud budeme chtít najít opravdu přírodní zdroj energie, na první místě bude banán. Banány obsahují přír...