BrainMax Pure Vodní kefír, zrna, BIO, 5 g *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 46562![Rychlá expedice](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/banners/advantage3.png?62715953)
![Odborné poradenství](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/banners/advantage1.png?6271593f)
![Testujeme, co prodáváme](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/banners/advantage2.png?62715948)
![Doprava zdarma](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/banners/advantage4.png?6271595a)
Související produkty
Detailní popis produktu
Osvěžení plné probiotik u vás doma
BrainMax Pure Kefírová zrna slouží k přípravě domácího kefíru bez mlečné složky. Z pohodlí domova si snadno připravite chutný osvěžující nápoj, který je navíc bohatý na probiotické bakterie, které podporují nejen trávení, ale také vyváženost střevního mikrobiomu, který je klíčový pro celkové zdraví. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá – stačí kefírová zrna zalít vodou, přidat cukr a nechat fermentovat. Vodní kefír představuje alternativu pro ty, kteří nechtějí konzumovat mléčné produkty a přesto doplnit tolik důležitá probiotika.
![vodni kefirova zrna produkt](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/New_Desc/kefirova zrna/vodni kefirova zrna produkt.jpg)
![vodni kefir zrna](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/New_Desc/vodni kefir/vodni kefir zrna.png)
Co je fermentace?
Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (nakládané zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověk nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém. A co použitý cukr? Kefírové krystaly metabolizují cukr jako součást fermentačního procesu. Nemusíte mít tedy obavy, že s konzumací vodního kefíru si naopak škodíte přidáním cukru. I přesto má vodní kefír lehce nasládlou chuť a je mírně sycený, což je rovněž výsledkem fermentace.
Probiotika a vliv na zdraví
- Podpoří zdraví střevní výstelky.
- Optimalizuje střevní mikrobiom.
- Podpoří lepší trávení.
- Přispěje k silnější imunitě.
- Zlepší vstřebávání vitamínů.
- Prevence střevních onemocnění
![Zdraví střevní výstelky](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Zdraví střevní výstelky.jpg)
Podpoří zdraví střevní výstelky
![střevní microbiome](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/střevní microbiome.jpg)
Optimalizuje střevní mikrobiom
![Icony_podpora traveni (kopie)](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Icony_podpora traveni (kopie).png)
Podpoří lepší trávení
![Icony_imunita (kopie)](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Icony_imunita (kopie).png)
![vstřebávání vitamínu](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/vstřebávání vitamínu.jpg)
Zlepší vstřebávání vitamínů
![Icony_plisne](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Icony_plisne.png)
Prevence střevních onemocnění
Příprava krystalů pro následný kefír
Pro aktivaci kefírových zrn je zapotřebí trošky cukru, který podpoří jejich růst. Můžete použít nerafinovaný třtinový cukr, protože ten je bohatý minerály nebo zkombinovat cukr v poměru 25 g bílého cukru a 5 g hnědého cukru. Při samotné přípravě kefíru již můžete použít klasický řepný bílý cukr.
![aktivace 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace 1.jpg)
1. Rozpusťte 30 g cukru ve 300 ml vody a přidejte kefírová zrna + špetku jedlé sody.
![aktivace 2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace 2.jpg)
2. Necháme 2 dny kvasit.
![aktivace 3](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace 3.jpg)
3. Sceďte a vylijte vodu.
![aktivace 4](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace 4.jpg)
![aktivace 5](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/aktivace 5.jpg)
5. Scedíme a zrna použijeme na vodní kefír.
Příprava kefíru
1. Vyberte vhodnou nádobu, určitě je lepší volit skleněnou láhev. POZOR: V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice
2. Do láhve vložte zrna vodního kefíru a naplňte čerstvou, nejlépe nechlorovanou vodou a přidejte cukr.
3. Mírně otevřete horní víko sklenice, abyste umožnili proudění vzduchu potřebného pro fermentaci. Nechte při pokojové teplotě asi 1-2 dny.
4. Když je proces primární fermentace ukončen (přibližně po 1-2 dnech). Odstraňte horní víčko a sceďte kefír do skleněné nádoby/láhve, zatímco zrnka zůstanou ve sklenici.
5. Po scezení kefíru můžete do vodního kefíru přidat trochu ovocné šťávy nebo vymačkat čerstvou citrusovou šťávu. Lahve můžete uzavřít a nechat v lednici do dalšího dne pro druhé kvašení.
POZOR: V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice.
![Kefir vyroba 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Kefir vyroba 1.jpg)
1. Vyberte vhodnou nádobu, doporučujeme skleněnou láhev.
![Kefir vyroba 2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Kefir vyroba 2.jpg)
2. Do láhve vložte zrna vodního kefíru a naplňte čerstvou, nejlépe nechlorovanou vodou a přidejte cukr.
![Kefir vyroba 4](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Kefir vyroba 4.jpg)
3. Mírně otevřete horní víko sklenice, abyste umožnili proudění vzduchu potřebného pro fermentaci. Nechte při pokojové teplotě asi 1-2 dny.
![Kefir vyroba 3](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Kefir vyroba 3.jpg)
![Kefir vyroba 5](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/ikonky/Kefir vyroba 5.jpg)
5. Po scezení kefíru můžete do vodního kefíru přidat trochu ovocné šťávy nebo vymačkat čerstvou citrusovou šťávu. Lahve můžete uzavřít a nechat v lednici do dalšího dne pro druhé kvašení.
![](https://cdn.pobo.cz/images/0og1yl9thp8g/nutuzutpbpzentyp2nfv-md.jpeg)
BIO certifikace CZ-BIO-001
Náš kefír má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.
![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.brainmarket.cz/user/documents/upload/Obrazky/strom-za-objednavku-brainmarket.png)
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Dehydrovaná vodní kefírová zrna*. *produkt z ekologického zemědělství.
Původ: Bulharsko
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být zrna ihned použita k aktivaci. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem.
Hmotnost: 5 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | BrainMax® |
---|---|
Pro jedince řešící: | Zdraví střev a trávení |
Typ: | Směs |
Velikost balení: | 50 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka BrainMax Pure® představuje jednak nutričně bohaté superpotraviny organického původu dovezené z celého světa, ale hlavně nově také potraviny z vlastní potravinářské výroby. Najdete mezi nimi ořechové krémy, cookiesky (sušenky), či granoly. Všechny naše produkty mají vysoký obsah BIO surovin (70 % a více, granoly dokonce téměř 100 %!), při výrobě nepoužíváme polotovary, klademe důraz na jednoduché a výživné složení. Granola je skvělá na snídani, cookies je ideální svačinka kamkoliv a ořechové krémy v mnoha příchutích jsou opravdovou pochoutkou.