Ájurvédské čaje
Bylinné čajové směsi vycházející z Ajurvédské tradice, které jsou známy po staletí, výborně chutnají, a mají blahodárný vliv na naše zdraví. Pečlivě vybrané směsi harmonizují tělesné funkce, podporují látkovou výměnu a díky své tradici jsou základem celého ajurvédského lékařství.
Ajurvédská tradice
V sanskrtu ájurvéda znamená vědu o životě. Na rozdíl od moderní vědy, která se zaměřuje na léčbu konkrétní nemoci, je ajurvéda holistická forma zdravého životní stylu, která ctí mysl, tělo a ducha. Zahrnuje stravu, životní styl, bylinky a jógu, které skutečně léčí zevnitř.
Ájurvéda byla vyvinuta ve starověké Indii, téměř před 5000 lety, aby pomohla lidem dosáhnout optimálního zdraví, energie a rovnováhy v životě. Klasické ajurvédské texty začínají popisy přenosu lékařských znalostí od bohů k mudrcům, kteří je pak učili lidské lékaře.
Síla a tradice ajurvédských čajů
Ájurvédské čaje jsou tradiční bylinné čaje podávané v ajurvédské medicíně. Je klíčovou součástí ájurvédy, která pomáhá lidem dosáhnout zdraví, kondice a vitality. Ájurvédský čaj je tří typů — čaj Vatha, Pitha a čaj Kapha. Tyto čaje jsou vyrobeny z různých bylin a prvků a mají detoxikovat a pročišťovat tělo. Tyto ájurvédské čaje jsou známé tím, že podporují zdraví a vytrvalost.
Základní způsob přípravy těchto bylinných čajů zůstává ve všech třech případech stejný, použité bylinky se však liší podle druhu připravovaného čaje. Čaj Vatha musí obsahovat bylinky, jako je fenykl, hřebíček, zázvor, skořice, lékořice, stévie atd. Čaj Pitha musí obsahovat prvky jako zázvor, kardamom, fenykl, růže, lékořice, stévie. Čaj Kapha musí v ideálním případě obsahovat přísady jako hřebíček, skořice, lékořice, zázvor, kardamom, černý pepř.
Zdravotní přínosy pití ájurvédského čaje jsou obrovské a sahají od podpory hubnutí, jsou efektivní při podpoře trávení a při zažívacích potížích, rozjasnění pleti, detoxikace těla a podpory vitality organismu. V této sekci naleznete ajurvédské čaje složených dle ajurvédských receptů v té nejvyšší kvalitě.