Suroviny:
- 100g tarhoňa
- pár hlaviček brokolice
- Buvolí mozzarella
- konopné semínko
- olivový olej
- ghí
Na omáčku:
- 1/2 menší cibule
- 1/3 lžičky sušeného česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3 sušená rajčata
- 150 ml rajčat z plechovky
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1/2 lžičky coconut aminos
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Tarhoňu uvařte v osolené vodě 8 minut, poté sceďte a dejte stranou. Na omáčku jako první nakrájejte cibuli na jemno a osmahněte na troše ghí. Přidejte zbytek ingrediencí, pořádně promíchejte a nechte chvilku prohřát. Poté omáčku rozmixujte do hladka, vraťte na pánev a přidejte uvařenou tarhoňu. Dle chuti můžete dochutit solí a přimíchat čerstvou rukou. Hotovou tarhoňu přendejte do misky a na vrch dejte uvařenou brokolici v osolené vodě, kterou ještě trochu po uvaření osmahněte na troše ghí. Na závěr rozkrojte mozzarellu, posypejte celý pokrm konopným semínkem a zakápněte olivovým olejem.