Suroviny:
- 2 menší cibule
- 500 g rajčat
- špetka skořice
- 2 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 menší bobkový list
- trocha kokosového cukru
- olivový olej
- sůl a pepř
- 250 ml vývaru (masový či zeleninový)
- těstoviny z quinoy
Postup:
Pokrájenou cibuli nechte změknout na rozehřátém olivovém oleji, přidejte na kousky pokrájená rajčata, hřebíček, skořici, nové koření a bobkový list. Míchejte zhruba 5 minut a poté vše zalijte vývarem, nebo kvalitním bujónem rozmíchaném ve vodě. Vařte zhruba 20 minut, poté vyjměte nové koření, hřebíček i bobkový list a rozmixujte omáčku, poté propasírujte přes sítko. Dochuťte trochou kokosového cukru či sirupu, soli, čerstvě mletého pepře nebo octa. Kdo má rád, může přidat klidně i trochu smetany, klasické či rostlinné. Omáčku podávejte s těstovinami z quinoy, které jsou během pár minut uvařené. Omáčku můžete samozřejmě doplnit masovými kuličkami, které stačí s trochou soli a bylinek upéct v troubě. Nebo nějakou jinou rostlinnou bílkovinou.