Suroviny:
- 2 plátky kváskového chleba
- 1 větší rajče
- 1⁄2 avokáda
- citronová šťáva
- himalájská sůl, pepř
- 1⁄2 lžičky kokosového octa
- 1 lžička kokosové aminos
- 1 lžíce olivového oleje
- 1⁄2 mozzarelly
- čerstvá bazalka
Postup:
Avokádová pomazánka: rozmačkáme půlku avokáda, přidáme zhruba 2 lžičky citronové šťávy, pepř a trochu soli.
Grilovaná rajčata: rajče nakrájíme na plátky a dáme do misky, kde přidáme trochu olivového oleje, kokosový ocet i kokosové aminos (lze nahradit balsamico octem). Dobře promícháme a opečeme na kontaktním grilu (pánvi) na troše olivového oleje z obou stran. Na gril přidáme trošku oleje a opečeme chléb z obou stran. Následně na chléb vrstvíme pomazánku a střídavě plátky mozzarelly, bazalku a plátek grilovaného rajčete. Na závěr můžete opepřit a přidat oblíbené semínka.