Marinované veganské protein nudličky
1 hodina
07.02.2023
Postup
- V misce smíchejte vodu, olej, koření a jablečný ocet. Přidejte Veganské protein nudličky a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte 15 minut odležet. Občas promíchejte.
- Tip: – můžete také vše smíchat v sáčku a poté vakuově zabalit pro delší trvanlivost v lednici
- Asi po 15 minutách jsou nudličky připraveny k jídlu. Po upečení však budou pevnější a křupavé.
- Marinované nudličky krátce opečte při vysoké teplotě. Během opékání zhodnoťte, zda není potřeba přidat více tuku – použijte olej nebo kokosový olej.
- Když jsou nudličky zlaté a křupavé, jsou připraveny k podávání.
Široká škála použití:
Opečené a okořeněné nudličky můžete použít do salátu, jako přílohu na pizzu, jako náplň do pity, do kebabu, do polévky, jako snack – co vás napadne! Pokud chcete, aby byl výrobek barevnější, můžete část vody nahradit šťávou z červené řepy nebo něčím podobným.
Doporučené skladování:
Uchovávejte ve vakuovém sáčku nebo uzavřené nádobě v lednici po dobu 1-2 týdnů. Marinovaný produkt je vhodný i ke zmrazení.
Tipy na různé variace koření:
TEPLÁ:
- 0,5 čajové lžičky kajenského pepře nebo chilli prášku
- 0,5 čajové lžičky uzené papriky
- 1 čajová lžička papriky
BAREVNÁ:
- 0,5 polévkové lžíce koření Garam Masala
- 0,5 polévkové lžíce pažitky nebo petrželky nasekané nebo sušené
EXOTICKÁ:
- 0,5 polévkové lžíce koření Ras el Hanout
- 0,5 polévkové lžíce pomerančového džusu
OSTRÁ KOŘENĚNÁ:
- 1 polévková lžíce česneku (nasekaného nebo sušeného)
- 1 čajová lžička uzené papriky
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 0,5 čajové lžičky kajenského pepře
0,5 čajové lžičky kmínu