Suroviny:
- 1⁄2 hrnku namočených kešu oříšků
- plechovka kokosového mléka
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka sušeného zázvoru
- 1⁄2 lžičky himalájské soli
- lžička tandoori masala koření (nebo jiné indické)
- 2 středně velké kuřecí prsa
- hnědá rýže
- čerstvý nebo sušený koriandr
- ghí
Postup:
Papriku, cibuli, česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na ghíčku, dokud paprika nezměkne a lehce nezezlátne. Zeleninu rozmixujeme spolu s namočenými kešu oříšky. Na stejnou pánev přidáme ghí a kuřecí maso nakrájené na kousky. Maso osolíme a přidáme tandoori koření. Jakmile je maso hotové, přilijeme k němu rozmixovanou omáčku, přidáme špetku zázvoru, kokosové mléko a případně dochutíme solí. Omáčku necháme zhruba 10 min na mírném plameni probublávat. Podáváme s rýží, kešu oříšky a ozdobíme čerstvým koriandrem.