Suroviny na 4 porce:
-
80 g hrachových těstovin
-
5 žampionových hlaviček
-
150 ml smetany
-
3/4 lžičky sušeného česneku
-
1 šalotka
-
3 sušená rajčata
-
lžíce ghí
-
větvička čerstvého rozmarýnu
-
hrst strouhaného parmazánu
-
Hrst baby špenátu
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě, doba vaření je cca 6 minut. Poté vodu slijte a propláchněte pod studenou vodou. Na pánvi rozehřejtě ghí a osmahněte šalotku spolu s žampiony. Přihoďte čerstvý rozmarýn, směs osolte, lehce opepřete a nechte rozvonět. Jakmile cibulka zesklovatí, přihoďte pokrájená sušená rajčata a zalijte smetanou. Na mírném plameni nechte omáčku prohřát, přidejte hrst parmazánu, sušený česnek, baby špenát a dochuťte solí dle chuti. Na závěr celou směs smícháme s uvařenými těstovinami a dozdobíme strouhaným parmazánem.