Suroviny:
- 250 g mandlové mouky
- 50 g arašídového másla v prášku
- 120 g kokosového cukru
- 130 g bílého jogurtu/kefíru
- 150 ml mléka
- 3 vejce
- 50 g rozpuštěného ghí/kokos. oleje
- 30 g kakaa
- 1 kypřicí prášek
- vanilka
- špetka himalájské soli
Poleva:
- 200 g zakysané smetany/cream cheese
- 100 g čokolády (dala jsem kombinace hořké* a nugátové)
Postup:
Chlebíčkovou formu vysteleme pečícím papírem a troubu rozpálíme na 170°. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, žloutky se sladidlem do světlé pěny. Ke žloutkové směsi vmícháme jogurt, mléko a vychladlé rozpuštěné máslo. Poté přidáme mandlovou mouku, kypř. prášek, vanilku, citr. kůru. a nakonec jemně vmícháme bílky. Polovinu těsta odlijeme do druhé misky, přidáme k ní kakao + 2 lžíce mléka a dobře promícháme. Těsta vrstvíme lžící střídavě na sebe, abychom vytvořili mramorování - začneme 2 lžíce světlého těsta, na to 2 lžíce tmavého atd. Nakonec sklepneme, aby se těsto dobře rozlilo do stran. Pečeme 45-50 minut - vyzkoušíme špejlí jestli už těsto nelepí. Než se těsto upeče, připravíme si krém z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany, který necháme min. hodinku ztuhnout v lednici. Vychladlý chlebíček potřeme krémem a dáme alespoň na 2h uležet do lednice.