Suroviny:
1 vrstva:
- 50 g pohankové mouka
- 20 g kakaa
- 20 g banánového prášku
- 1 vejce
- 1 banán
- 1 lžíce datlového sirupu
- 1 lžička prášku do pečiva
2 vrstva:
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 50 g christmas cream
- 1 vejce
- 1 lžíce datlového sirupu
- 1 lžíce vanilkového pudinku
3 vrstva - poleva:
- 20 g čokoládového pudinku
- 200 ml mléka
- 50 g roztopené čokolády
- 25 g christmas creamu
- případně sladidlo
Postup:
Na základ si rozmačkáme banán. Smícháme s vajíčkem a sladidlem. Přidáme suché ingredience. Směs rovnoměrně naneseme do kulaté formy (průměr 20 cm) vystlané pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme cca 5 minut. Na krém smícháme všechny ingredience. Krém naneseme na základ. Koláč vrátíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Po dopečení necháme vychladnout v pootevřené troubě. V mléce uvaříme čokoládový pudink. K hustému pudinku přimícháme rozehřátou čokoládu a vánoční krém. Polevu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý koláč. Takto připravený ho odložíme do chladničky, ideálně přes noc.