Suroviny:
Těsto:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 3 lžíce špaldové či pohankové krupice
- 3 lžíce Bio polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička mleté vanilky
Omáčka:
- 70 g másla
- 3 lžíce švestkových povidel
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2-3 lžíce arašídového másla s bílou čokoládou
Postup:
Všechny ingredience z našeho seznamu smícháme. Vidličkou si vyšleháme vajíčko, přidáme tvaroh, krupici a mouku. Z tvarohového těsta si vytvarujeme mokrýma rukama kuličky, které házíme do vroucí vody. Vaříme přibližně 10-12 minut, měly by vyplout na povrch. Uvařené přelijeme teplou omáčkou, kterou připravujeme na pánvi smícháním všech ingrediencí. Nejdříve si rozpustíme máslo, přidáme povidla, arašídové máslo, sirup a kakao, na závěr přidáme tvarohové kuličky a hotovo.