1. 5. bude naše zákaznická podpora mimo provoz z důvodu státního svátku. Rádi vám odpovíme opět v pátek 2. 5. Děkujeme za pochopení.

    Švestkové knedlíky se skořicovou strouhankou

    Švestkové knedlíky se skořicovou strouhankou

    Postup

    1. Ideální je den předem začít s přípravou těsta.
    2. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté je uložte do ledničky.
    3. Na druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno, opět na pokojovou teplotu.
    4. Přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto.
    5. S těstem pracujte rychle, protože pokud příliš dlouho stojí, brambory začnou pouštět vodu.
    6. Na pomoučené pracovní ploše z něj vytvarujte válec.
    7. Umyté a osušené švestky překrojte na poloviny a odpeckujte.
    8. Z válce odkrajujte kolečka těsta a do každého balte naplněné švestky.
    9. V rukou vytvářejte hladké kuličky a vařte je v osolené vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
    10. V menším hrnci rozpusťte ghee a na mírném ohni ho nechte rozpustit.
    11. Posypte opraženou strouhankou smíchanou se skořicí a perníkovým kořením.
    12. Přelijte rozpuštěným gheem.

    Diskuze (0)

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole: