Švestkové knedlíky se skořicovou strouhankou

Švestkové knedlíky se skořicovou strouhankou

Postup

  1. Ideální je den předem začít s přípravou těsta.
  2. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté je uložte do ledničky.
  3. Na druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno, opět na pokojovou teplotu.
  4. Přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto.
  5. S těstem pracujte rychle, protože pokud příliš dlouho stojí, brambory začnou pouštět vodu.
  6. Na pomoučené pracovní ploše z něj vytvarujte válec.
  7. Umyté a osušené švestky překrojte na poloviny a odpeckujte.
  8. Z válce odkrajujte kolečka těsta a do každého balte naplněné švestky.
  9. V rukou vytvářejte hladké kuličky a vařte je v osolené vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  10. V menším hrnci rozpusťte ghee a na mírném ohni ho nechte rozpustit.
  11. Posypte opraženou strouhankou smíchanou se skořicí a perníkovým kořením.
  12. Přelijte rozpuštěným gheem.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: