Švestkové knedlíky se skořicovou strouhankou
Postup
- Ideální je den předem začít s přípravou těsta.
- Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté je uložte do ledničky.
- Na druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno, opět na pokojovou teplotu.
- Přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto.
- S těstem pracujte rychle, protože pokud příliš dlouho stojí, brambory začnou pouštět vodu.
- Na pomoučené pracovní ploše z něj vytvarujte válec.
- Umyté a osušené švestky překrojte na poloviny a odpeckujte.
- Z válce odkrajujte kolečka těsta a do každého balte naplněné švestky.
- V rukou vytvářejte hladké kuličky a vařte je v osolené vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- V menším hrnci rozpusťte ghee a na mírném ohni ho nechte rozpustit.
- Posypte opraženou strouhankou smíchanou se skořicí a perníkovým kořením.
- Přelijte rozpuštěným gheem.