Suroviny:
Těsto:
- 200 g špaldové mouky
- 40 g medu
- 70 ml ovesného mléka
- 2 žloutky
- 3 lžíce tmavého kakaa
- 60 g tekutého kokosového oleje
- 70 g kypřícího prášku
Náplň:
- 500 g odtučněného tvarohu
- 2 bílky a jedno celé vejce
- 4 lžíce xylitholu
- 1/2 pytlíku BIO vanilkového pudinku
- lyofilizované maliny
Postup:
Smícháme veškeré suroviny na těsto a rukou hněteme, dokud nám nevznikne nelepivé těsto, které si rozdělíme na 2 díly. Vložíme do igelitového sáčku minimálně na hodinu do lednice, nebo na cca 20 min do mrazáku. 1/2 ztuhlého těsta nastrouháme na hrubém struhadle do menšího pekáčku vystlaný pečícím papírem. Posypeme lyofilizovanými malinami. V menší misce smícháme veškeré suroviny na tvarohovou náplň a pořádně promícháme. Nalejeme na již připravené těsto. Zbylou 1/2 těsta znovu nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vršek buchty. Pečeme na 190° cca 25 min.