Suroviny:
- 300 g sušenek (my použili špaldové máslové)
- 60 g rozmixovaných ovesných vloček na mouku / mandlové mouky
- 2 lžíce ghí/kokosového oleje/ másla - roztopit
- 800 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 čokoládový puding
- 1 smetana ke šlehání (200 g)
- 1 zakysaná smetana (200 g)
- 1 tvaroh (250 g)
- sladidlo: xylitol/erythritol/kokosový cukr/med/ javorový sirup (sladidlo dle preferencí)
- čokoláda na dozdobení
Postup:
Korpus: sušenky rozmixujeme, přidáme mouku, roztopené ghí a zhruba 2 lžíce vody. Vznikne drolivé, lehce lepivé těsto, které natlačíme rovnoměrně na dno pekáčku.
Vanilková vrstva: uvaříme vanilkový puding v 400ml mléce, osladíme (my přidali 3 lžíce javorového sirupu). Až puding lehce vychladne, přimícháme tvaroh a naneseme vanilkovou vrstvu na korpus.
Čokoládová vrstva: uvaříme čokoládový puding v 400ml mléce a opět libovolně osladíme. Následně naneseme horký puding na vanilkovou vrstvu a necháme vychladnout.
Smetanová vrstva: smetanu vyšleháme spolu s 2 lžícemi xylitolu (či jiného sladidla) do tuhého krému a opatrně vmícháme kelímek zakysané smetany. Smetanovou vrstvu naneseme na vlažnou čokoládovou vrstvu a na závěr dozdobíme nastrouhanou čokoládou.