Suroviny:
Korpus
Krém
- 250g mascarpone
- 180g zakysané smetany
- 60g práškového cukru nebo erytritolu
- 2 plátky želatiny
- 1 lžička mleté vanilky
- špetka soli
Poleva
Postup:
Rozmixujeme lotus sušenky, přidáme roztopené máslo a promícháme. Do této směsi přidáme rozpuštěné arašídové máslo. Takto připravenou sušenkovou směs natlačíme do formy 17x19 cm. Odložíme do ledničky. Krém si připravíme vyšleháním mascarpone a zakysané smetany s práškovým cukrem. Želatinu si ohřejeme, ale nevaříme. Do želatiny přidáme 2-3 lžíce mascarponové směsi a pomalu zamícháme. Tuto želatinovou směs přidáme do již hotové mascarponové směsi. Poté přidáme vanilku a sůl. Krém vylejeme na korpus a odložíme do ledničky, nejlépe na celou noc, aby krém pořádně ztuhnul. Na druhý den připravíme polevu, posypeme sušenkami a opět vychladíme. Koláč podáváme rovnou z ledničky. Dozdobíme lotus sušenkami. Dobrou chuť.