Makovo-švestkový koláč

    Suroviny:

    Těsto:

    Maková vrstva: 

    • 200 g mletého máku
    • 200 ml vroucího mléka
    • 2 lžíce xylitolu
    • 4 lžíce oblíbeného džemu (švestkový, jahodový, třešňový..)
    • 500 g čerstvých švestek

    Drobenka:

    Postup:

    Těsto si připravíme smícháním všech surovin a dáme jej alespoň na 15 minut do ledničky. Zatím si uvaříme mletý mák s horkým mlékem, přidáme xylitol a džem. Těsto si rozválíme na tenký plát a dáme ho do menšího plechu. Těsto propícháme vidličkou. Na těsto dáme připravenou makovou nádivku a poklademe ho nakrájenými švestkami. Nakonec zasypeme drobenkou. Koláč pečeme při teplotě 180 stupňů cca 50 minut. Doporučujeme péct večer a nechat do rána pod alobalem.

     

    Diskuze (0)

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole: