Suroviny:
Korpus:
- 1 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce malinového džemu
- 2 lžíce kakaa
- 250 ml mléka
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 prášku do perníku
- 1/2 lžičky mleté skořice
Na ozdobu:
- malinový džem na potření
- 100 g čokolády
- 100 ml smetany na šlehání
- lyofilizované maliny na ozdobu
Postup:
Vajíčko si rozmixujeme s cukrem do pěny, přidáme džem, mléko, kakao a dobře promícháme aby nám nezůstaly hrudky kakaa. V druhé míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, prášek do perníku a skořici, promícháme a jemně metličkou vmícháme do mokré směsi. Pečeme v plechu vyloženém papírem na pečení nebo plech vymažeme máslem a moukou na 170°C okolo 20 minut. Hotový perník ještě teplý potřeme džemem, na polevu si ohřejeme smetanu (tak aby nevřela) a přidáme k ní na kousky nalámanou čokoládu, necháme rozpustit a dobře promícháme, natřeme na perník a dozdobíme lyofilizovanymi malinami.