Suroviny:
Těsto:
- 30 g vanilkového proteinu
- 70g kokosové mouky
- 30 g strouhaného kokosu
- 30 g ovesných vloček
- 100 g sušených datlí
- 50 g máslo almond coconut
- 2 lžíce vody z datlí
- 1 lžíce kokosového oleje
Poleva:
- 50 g máslo coconut almond
- 50 g bílé čokolády
Postup:
Datle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát alespoň půl hodiny. Potom je rozmixujeme spolu se 3 lžícemi vody, ve které byly. Přidáme zbývající ingredience a vše spolu promixujeme. Případně můžeme ještě rukama hmotu vypracovat. Směs rovnoměrně rozmačkáme do formy na biskupský chlebíček (případně libovolné formy) vystlané pečícím papírem. Do misky nalámeme čokoládu a přidáme máslo. Rozpustíme v mikrovlnce nejdříve na 20 sec., promícháme a je-li třeba zahřejeme na pár vteřin znovu. Polevu nalijeme na základ a odložíme ztuhnout do ledničky.