Suroviny:
- 1 plechovka fazolí
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrneček špaldové mouky
- lžička kypřícího prášku
- 2 odměrky čokoládového proteinu
- 2 lžíce ghí (roztopit)
- cca 1 hrneček kefíru
- 4 lžíce kokosového cukru (kdo chce sladší, může přidat)
Postup:
Fazole pořádně propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme k nim vejce, ghí, cukr a rozmixujeme. V míse smícháme zbylé suché ingredience - mouku, kypřící prášek, kakao, protein. K suchým ingrediencím přidáme rozmixovanou směs a pomalu vmícháváme kefír (množství můžete dle potřeby upravit, proto přiléváme postupně). Vznikne husté těsto které nalijeme do dortové formy. Pečeme na 170° 30-35 minut. Hotový koláček můžete dozdobit kakaem a malinami. Skvěle chutná s domácí šlehačkou, nebo lehce oslazeným tvarohem!