Jablečný koláč
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- Jablka si oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky.
- Posypejte skořicí a dejte bokem.
- V kastrůlku si rozpusťte máslo. Přidejte kokosový cukr, špaldovou mouku a vodu.
- Tuto směs přilejte k jablkům a promíchejte.
- Na těsto si ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, kokosový cukr, špetku soli a máslo.
- Rukama začnete zpracovávat.
- Poté přidejte vodu a vytvořte těsto.
- Těsto zabalte do potravinářské folie a dejte odpočinout na 30 minut do lednice.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Po 30 minutách vyndejte těsto a rozdělte na polovinu.
- Jednu polovinu těsta si vezměte a vyválejte na plát a vyložte jím koláčovou formu (průměr 21 cm).
- Korpus uvnitř potřete vejcem a poté naplňte jablky.
- Vezměte si druhou polovinu těsta a znovu vyválejte na plát.
- Radýlkem z něj nakrájejte tenké proužky.
- Z proužků upleťte mřížku a tou ozdobte koláč.
- Mřížku potřete vejcem a pečte 40-50 minut.