Suroviny:
Těsto:
- 250 g pyré z dýně hokkaido
- 200 ml kefíru
- 2 vejce
- 60 ml čekankového sirupu
- 200 g rýžové mouky
- 50 g proteinu
- 1/2 prášku do pečiva
Krém:
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g rozpuštěného másla
- 1/2 vanilkového cukru
- 15 ml čekankového sirupu
- 10 g arónia prášku
Postup:
Na korpus si smícháme mokré ingredience – pyré, kefír, vejce, čekankový sirup. Ve druhé misce smícháme mouku s proteinem a práškem do pečiva. K sypké směsi přilijeme mokrou a metličkou smícháme dohromady. Těsto vylijeme do formy (průměr 20 cm) vystlané pečícím papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 35 minut. Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí. Krém odložíme do ledničky. Upečený korpus necháme vychladnout. Seřízneme nerovný vrch a korpus podélně prořízneme na dvě části. I ty necháme úplně vychladnout. Do formy dáme spodní část korpusu. Naneseme polovinu krému, přikryjeme druhou částí korpusu a naneseme druhou polovinu krému. Seříznutý vršek korpusu rozdrobíme nadrobno a naneseme na vršek koláče. Odložíme alespoň na hodinu do ledničky.