Dýňový koláč
1 hodina
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- Vezmeme si Hokaido dýni a tu očistíme, rozkrojíme a následně vydlabeme vnitřek dýně.
- Připravené kousky vložíme do předehřáte trouby na 200 stupňů a pečeme po dobu 30 minut (dokud nezměkne).
- Upečenou dýni jen poté vyndáme z trouby. Slupku necháme a zbytek rozmixujeme na pyré.
- Poté smícháme máslo, kokosový cukr, vejce a dýňové pyré.
- Přes sítko si do směsy přesejeme špaldovou mouku, kypřící prášek a skořici.
- Do vymazané formy kokosovym olejem a vysypané pohankovou moukou vlejeme těsto.
- Pečeme při 185 stupních na 40 minut.
- Smícháme společně mascarpone,med a polovinu vanilkového lusku.
- Natřeme na vychladlý koláč a nakonec nakrájíme ořechy a posypeme.