Suroviny:
- 150 g kešu oříšků
- 150 g kokosu
- 3 lžíce jogurtu
- 1 lžíce agáve sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1,5 lžíce javorového sirupu
- 20 g rozmixovaného lyofilizovaného manga
- trochu vody
- 150 g horké čokolády
Postup:
Kešu oříšky si namočíme do vody zhruba 1 až 2 hodiny před tím, než půjdeme dělat tento recept. Potom vodu vylijeme, kešu dáme do mixéru a spolu s jogurtem, javorový sirup, agáve, kokosem, olejem a trochou vody rozmixujeme. Musí nám vzniknout hmota, kterou můžeme tvarovat. Z poloviny vytvarujeme bonbónky. Do zbylé poloviny přidáme mango a znovu mixujeme. Vytvarujeme zbylé bonbónky a dáme na 40 minut do mrazničky. Rozpustíme čokoládu, můžeme do ní přidat trošku kokosového oleje. Bonbónky v ní obalíme. Dáme ztuhnout do chladničky. Můžeme konzumovat takto nebo zabalit jako salonky a dát na stromeček.