Suroviny:
- 100 g polníčku
- 1/3 okurky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 manga
- 1 avokádo
- 1 lžíce kokosového octa
- 60 g quinoy
- 250 g uvařené cizrny
- 1 lžička grilovacího koření
- jarní cibulka
- hrst kešu oříšků
- šťáva z 1/2 citronu
- Olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
Quinou nasypejte do osolené vody a přiveďte k varu. Po zhruba 8 minutách vypnětě sporák a sceďte. Cizrnu rozložte na plech, okořeňte, osolte a zakápněte olivovým olejem. Cizrnu promíchejte, aby se koření dostalo všude a dejte péct na 180 stupňů na cca 15 minut do křupava. Okurku, papriky, jarní cibulku, mango a 1/2 avokáda nakrájejte na malé kousky. Na zálivku si připravte lžíci kokosového octa, sůl, špetku pepře, kešu oříšky, citronovou šťávu, zhruba lžíci olivového oleje a 4 lžíce vody. Všechny ingredience hoďte do mixéru a rozmixujte do hladka. Připravte si velkou salátovou mísu a smíchejte v ní omytý polníček, nakrájenou zeleninu, quinou, pečenou cizrnu a hotovou krémovou zálivku. Všechny ingredience dobře promíchejte a hotový salát dejte vychladit do lednice.