Suroviny:
K servírování
- 1 balení vegan uzeného
- Knedlík
- Brusinky
- Rostlinná šlehačka
Postup:
Nejdříve si nadrobno nakrájíme cibuli. Do většího hrnce dáme rozehřát olej, přidáme cibuli a restujeme na mírném ohni cca 5 minut. Zatím si očistíme a nastrouháme celer, mrkev a petržel. Všechno přidáme k orestované cibuli. Směs restujeme několik minut, dokud se mírně nezredukuje. Následně přidáme kokosový cukr, mletý a celý černý pepř, mletou papriku, bobkový list a kurkumu. Všechno zalejeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po dovaření směs rozmixujeme, přidáme lžíci veganského másla, smetanu nebo mléko, ochutíme citronovou šťávou, případně dosolíme. Podáváme s opečeným vegan uzeným a knedlíkem a můžeme dozdobit brusinkami a šlehačkou.