Suroviny:
Těsto:
- 250 g špaldové mouky
- 120 g bílého jogurtu
- 20 g olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 10 g kypřicího prášku
- 40 ml vlažné vody
Náplň:
- zero kečup
- strouhaný sýr (gouda + chedar )
- kukuřice
- šunka nakrájená na kostičky
- koření na pizzu (pokud nemáš postačí sušený česnek , bazalka, oregáno )
Postup:
Ve větší míse smícháme všechny suché suroviny, přidáme bílí jogurt, olivový olej a nakonec vlažnou vodu. Rukou propracujeme v nelepivé těsto. Těsto vložíme do potravinářské fólie a necháme 15 min v ledničce odpočinout. Mezi tím si připravíme náplň. Poté těsto vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme kečupem, posypeme kořením, sýrem, kukuřicí a šunkou. Takto připravené těsto krájíme na tenké plátky které každý zvlášť zarolujeme. Šneky vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Pečeme na 190° cca 15 min.