Suroviny:
- 250 g penne v suchém stavu
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžíce olivového oleje/ghí
- 130 ml smetany
- 100 ml vodka
- 100 ml vody z těstovin
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku nebo lžička česnekového prášku
- 1 lžička kokosového cukru
- hrst bazalky
- hrst parmazánu
- himalájská sůl, pepř, chilli dle chuti
Postup:
Penne si uvaříme v osolené vodě, před slitím si odlijeme 100 ml vody z těstovin. Na oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme nastrouhaný česnek, rajský protlak a minutku restujeme. Přidáme vodu z těstovin, rajčata z konzervy, ochutíme cukrem, solí, pepřem a chilli. Směs necháme pod pokličkou probublávat 15 minut. Poté přidáme smetanu, necháme vařit 5 minut a nakonec vodku - vaříme dalších 5 minut na vyšší plamen. Nakonec vmícháme do omáčky penne a podáváme posypané parmazánem a bazalkou