Domácí bagety
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- Do misky nasypejte všechnu mouku.
- Doprostřed udělejte velký důlek, do kterého nalejete 100 ml vlažné vody (odeberte z celkového množství).
- Do vody rozdrobte droždí, přidejte cukr.
- Pouze střed ve kterém máme tekutou směs promíchejte.
- Nechte vznést kvásek.
- Potom přidejte všechny zbylé suroviny a vypracujte těsto.
- Zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 2 hodiny. (Po každých 30 minutách můžete těsto přemíchat).
- Po uplynulých 2 hodinách těsto rozkrojte na 3 stejné části
- Každou část vyválejte do tvaru obdélníku.
- Stočte do rolády a dejte na plech na bagety (plech seženete v Pepcu).
- Do každé bagety udělejte podél nožem 4 zářezy.
- Posypejte himalájskou solí, lněnými semínky a nechte na plechu kynout ještě 40 minut.
- Troubu si předehřejte na 220° a pečte 15 minut.
- Poté si troubu snižte na 200° a pečte dalších 15 minut.
- Třeba sledovat doku bagety nebudou do zlatova, každá trouba peče jinak.