Červené kuřecí kari

    Suroviny:

    Recept na 4 porce:

    • 400 g kuřecí prsa
    • 1 lžíce oleje
    • 50 g červené kari pasty
    • 400 ml kokosového mléka
    • 1 balení thajské mražené zeleniny, nebo mix čerstvé - mrkev, lusky, bambus. výhonky apod.
    • 100 ml vody, nebo vývaru

    Na dochucení:

    Postup:

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a přidáme kari pastu, necháme minutku rozvonět. Přilijeme vodu, potom kokosové mléko a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa. Směs necháme pod pokličkou na mírném plamenu probublávat 15 minut. Přidáme zeleninu a vaříme bez pokličky 10 min. Nakonec směs dochutíme podle naší chuti - solí, chilli, limeta apod. Podáváme s basmati rýží.

    gulas-DP

    Diskuze (0)

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole: