Suroviny:
Recept na 4 porce:
- 400 g kuřecí prsa
- 1 lžíce oleje
- 50 g červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 1 balení thajské mražené zeleniny, nebo mix čerstvé - mrkev, lusky, bambus. výhonky apod.
- 100 ml vody, nebo vývaru
Na dochucení:
- 1 lžíce rybí omáčky (nemusí být)
- bazalka
- 1 lžička kokosového cukru
- šťáva z 1/2 limetky
- chilli
- himalájská sůl
Postup:
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a přidáme kari pastu, necháme minutku rozvonět. Přilijeme vodu, potom kokosové mléko a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa. Směs necháme pod pokličkou na mírném plamenu probublávat 15 minut. Přidáme zeleninu a vaříme bez pokličky 10 min. Nakonec směs dochutíme podle naší chuti - solí, chilli, limeta apod. Podáváme s basmati rýží.