Suroviny:
- 250 g penne
- 250 g mleté maso (mix vepřové hovězí)
- 500 ml rajčatová passata
- 1 mozzarella
- 1 cibule
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1/3 lžičky oregana
- 1/3 lžičky sušené bazalky/ čerstvá
- 1/2 lžičky himalájské soli
- 1/3 lžičky pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- Sušené rajčata/cherry
Postup:
Penne uvařte dle návodu. Mezitím si připravte masovou směs. Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na oleji. Přidejte mleté maso a koření. Jakmile je maso téměř hotové, přidejte rajčatovou passatu, sušené rajčata, či pokrájené cherry a promíchejte. Směs nechte probublávat na mírném plameni a dle chuti přidejte sůl pepř. Těstoviny promíchejte s masovou směsí, dejte do menšího pekáčku a posypejte nastrouhanou mozzarellou. Pečeme dozlatova na 180 stupňů zhruba 25 minut.