Masové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- V míse smíchejte maso, vejce, hořčici, koření a najemno nakrájenou cibuli.
- Rukama důkladně promíchejte směs a poté přidejte strouhanku, aby těsto dobře drželo pohromadě.
- Z vypracovaného těsta vytvořte masové koule a obalte je ve strouhance.
- Masové koule pečte v horkovzdušné fritéze na 180 °C po dobu 15 minut.
- Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu v osolené vodě s kapkou olivového oleje, aby se neslepily.
- Pro omáčku si do skleněné misky dejte 200 g rajčat, druhou polovinu cibule, sůl, pepř, česnek a zalijte olivovým olejem.
- Promíchejte a vložte do horkovzdušné fritézy na 180 °C na 8 minut.
- Na talíři podávejte těstoviny s masovými koulemi, polité rajčatovou omáčkou a posypejte pažitkou.
