Hlívový paprikáš
Postup
- Houby nakrájejte na tenké pásky.
- V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli na kostky.
- Přidejte přelisovaný česnek, nakrájené houby a chvíli poduste.
- Až houby pustí šťávu zaprašte směs červenou paprikou.
- Přilejte asi 3 l vody.
- Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte do měkka.
- Přidejte koření a bujón.
- V misce si zatím smíchejte zakysanou smetanu (3 PL), hladkou mouku a vodu. Udělejte zásmažku.
- Když jsou houby měkké, omáčku zahustěte zásmažkou.
- Pak si připravte tarhoňu.
- Na oleji orestujte nakrájenou cibuli.
- Přidejte suchou tarhoňu a chvíli ji smažte na sucho.
- Potom postupně přilívejte vodu, ale jen tolik aby ji tarhoňa do sebe vsákla.
- Na konci zakryjte pokrývkou a ona dojde.
- Hotovou omáčku podávejte s tarhoňou a dozdobte pažitkou.