Hlívový paprikáš

Hlívový paprikáš

Postup

  1. Houby nakrájejte na tenké pásky.
  2. V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli na kostky.
  3. Přidejte přelisovaný česnek, nakrájené houby a chvíli poduste.
  4. Až houby pustí šťávu zaprašte směs červenou paprikou.
  5. Přilejte asi 3 l vody.
  6. Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte do měkka.
  7. Přidejte koření a bujón.
  8. V misce si zatím smíchejte zakysanou smetanu (3 PL), hladkou mouku a vodu. Udělejte zásmažku.
  9. Když jsou houby měkké, omáčku zahustěte zásmažkou.
  10. Pak si připravte tarhoňu.
  11. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli.
  12. Přidejte suchou tarhoňu a chvíli ji smažte na sucho.
  13. Potom postupně přilívejte vodu, ale jen tolik aby ji tarhoňa do sebe vsákla.
  14. Na konci zakryjte pokrývkou a ona dojde.
  15. Hotovou omáčku podávejte s tarhoňou a dozdobte pažitkou.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: