Zdravá střeva - Justin a Erica Sonnenburgovi

Kód: 6452/30
263 Kč
Skladem (>5 ks)
Možnosti doručení

Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? Zdravá střeva shrnují nejnovější poznatky o spojitosti mezi vašimi mikroby a vaším zdravím. Novinky ze slibného lékařského výzkumu změní váš pohled na způsob, jímž se stravujete a jakým přemýšlíte o svém těle.

Detailní informace

Rychlá expedice
Rychlá expedice
Produkty máme opravdu skladem.
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Jsme zkušení. Rádi poradíme!
Testujeme, co prodáváme
Testujeme, co prodáváme
Ověřujeme vysokou kvalitu produktů.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1 500 Kč.

Detailní popis produktu

Mikroorganismy v našem střevě zásadně ovlivňují to, zda jsme nemocní, nebo zdraví, štíhlí, nebo obézní, dobře naladění, nebo náladoví. Vinou změny našeho jídelníčku, nadužívání antibiotik, všudypřítomné dezinfekce a vůbec omezeného přístupu ke „špíně“ zahrad a lesů však stojí naše mikrobiota na prahu vyhynutí. To může být hlavní důvod, proč naše tělo mnohdy nefunguje, jak má.

Kniha Zdravá střeva sice nemá odpověď na všechno, a sami autoři uznávají, že zatím více nevědí než vědí. Přesto pro své rodiny už sestavili základní bezpečný plán pro životní styl zaměřený na výživu mikrobioty, včetně receptů a jídelníčků – a dělí se o něj se svými čtenáři. V tomto důležitém a poutavě napsaném titulu autoři zkoumají bezpečné alternativy k antibiotikům, zaměřují se na fermentovanou stravu, probiotika a prebiotika i další změny stravovacích návyků a životního stylu, které posilují zdraví mikrobioty.

V této knize se také dozvíte:

  • Co je to mikrobiota a proč bychom se o ni měli zajímat na úplně prvním místě (ještě předtím, než začneme svou kondici či zdravotní potíže řešit jinak)
  • Jaké nečekané a zásadní souvislosti mezi rozmanitostí naší mikrobioty a zdravím (mj. obezitou i duševními chorobami) objevili vědci v posledních letech
  • Jak je možné, že spolu mozek a střevo tak živě komunikují, a proč to není mozek, kdo má právo veta
  • Jak souvisí konzumace jogurtu s úzkostí
  • Proč se mikrobiota každého z nás radikálně liší, jak se dědí, jak se vyvíjí a čím strádá
  • Že přenos střevní mikrobioty z jednoho jedince na druhého (transplantace) často vede k zlepšení zdraví (a je zdokumentován i přenos některých psychických vlastností)
  • Proč je zdravé chovat psy, nepřehánět to s dezinfekcí a zejména se vyhýbat antibiotikům, pokud to není nezbytně nutné
  • Že vláknina, kvašené (fermentované) potraviny a některé obiloviny v žádném případě nesmí zmizet z našeho jídelníčku, jinak nám mikrobi vyhynou
  • Proč je v pořádku občas (nebo dočasně) trpět meteorismem
  • Co přesně ve střevech způsobuje konzumace masa a co s tím můžeme dělat
  • Jak fungují a čemu poslouží probiotika, prebiotika a kdy je vhodné je užívat
  • Jak snížit riziko přemnožení patogenů a rezistentních život ohrožujících infekcí typu C. difficile, když se nemůžete vyhnout antibiotické léčbě
  • Jak může stav mikrobioty ovlivnit kvalitu stáří a ovlivnit délku život

Díky této knize nahlédnete nejen do oblasti, která je rozhodující pro vaše zdraví, ale také do oboru, jehož hvězda teprve vychází.

  

Název původní knihy: The Good Gut: Taking Control of Your Weight, Your Mood, and Your Long-term Health

Překladatel: Filip Drlík

Edice: Fit & Food

Počet stránek: 280

Vazba: Brožovaná

Barevnost: Černobílá

ISBN: 978-80-7555-999-9

Formát: 143 × 215 mm

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jan Melvil Publishing – nakladatelství literatury osobního rozvoje a celoživotního vzdělávání. Přináší čtenářům důležitá nová témata, jejichž znalost je prostředníkem moudrých rozhodnutí a zlepšení života.