Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Kód: 60877Související produkty
Detailní popis produktu
Ultrazpracovaní lidé - Chris van Tulleken
Proč nedokážeme přestat jíst věci, které nejsou jídlo, a co s tím? Víte, čím krmíte sebe a své děti?
Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.
Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte! Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislostí na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.
- Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.
- Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.
- Proč nás pouhé cvičení a síla vůle nemohou před dopady ultrazpracovaných potravin uchránit.
- Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.
- Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.
- Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.
- Mezi chudobou a hustotou provozoven rychlého občerstvení je nepřehlédnutelná korelace.
Autor: Chris van Tulleken
Název původní knihy: Ultra-Processed People: Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food... and Why Can't We Stop?
Překladatel: Aleš Drobek
Edice: Pod povrchem
Počet stránek: 408
Rozměry: 143 × 215 mm
Vazba: Měkká
Barva: Černobílá
ISBN: 978-80-7555-216-7
Datum vydání: 2024
Vydavatel: Zoner Press
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jan Melvil Publishing – nakladatelství literatury osobního rozvoje a celoživotního vzdělávání. Přináší čtenářům důležitá nová témata, jejichž znalost je prostředníkem moudrých rozhodnutí a zlepšení života.